Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017

Κοτοσουπα με τραχανα

Δυναμωτική και ιδανική για τον χειμώνα.Μια συνταγή αρκετά παλιά με παραδοσιακά υλικά και πολύ νόστιμη.



Υλικά

1 κοτόπουλο νωπό
1 κρεμμύδι ξερό
3 καρότα
1 1/2 κούπα τραχανά ξυνό
1 πατάτα
χυμό από ένα λεμόνι
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
1 φλ.καφέ σέλερι ψιλοκομμένο
1 ποτ.λευκό κρασί
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη και μπούκοβο



Εκτέλεση

Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο (στήθος,μπούτια,φτερούγες).Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο.Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα καρότα,την πατάτα και το κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσου.Ρίχνουμε και το σέλερι και μαιντανό..Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και ρίχνουμε νερό τόσο όσο παίρνει η κατσαρόλα.Αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 ώρα σε μέτρια φωτιά.Μόλις δούμε ότι το κοτόπουλο είναι έτοιμο το αφαιρούμε απο την κατσαρόλα,όπως και τα λαχανικά μας.Σουρώνουμε και το ξανα βάζουμε στην κατσαρόλα.

Μόλις πάρει μια βράση ρίχνουμε τον τραχανά και αφήνουμε για μισή ώρα περίπου,μέχρι να βράσει και να είναι έτοιμος ο τραχανάς.Στο τέλος ρίχνουμε το αλάτι,πιπέρι,λεμόνι και μπούκοβο



χρήσιμα.: 1 2 3 4 5

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου