kids taste: Pancakes κοτοπουλου


Μια ανατρεπτικη συνταγη ιδανικη για μικρα παιδια που δυσκολευονται να φανε.Συνδυαζει ομορφα την υφη της κρεπας και την γεμιση κοτοπουλου.


Υλικα

Για τα pancakes

2 αυγα
1 ποτηρι γαλα
1 φλ.καφε ελαιολαδο
μισο ποτηρι νερο
αλευρι (οσο παρει)*
μισο κουτ.γλυκου μαγειρικη σοδα
αλατι,πιπερι

Για την γεμιση

1/2 κιλο κιμα κοτοπουλου
1 πιπερια πρασινη
2 φρεσκα κρεμμυδακια
λιγο μαιντανο ψιλοκομμενο
1 ποτηρι ζωμο κοτοπουλο
μισο ποτηρι ελαιολαδο

*αντι για αλευρι μπορουμε να βαλουμε αλευρι βρωμης!

Εκτελεση

Ανακατευουμε ολα τα υλικα του μιγματος για τα pancakes σε ενα μεγαλο μπωλ και τα αναδευουμε με συρμα μεχρι να ομογενοποιηθουν.Ριχνουμε τοσο αλευρι ωστε να γινει ενας αρκετα πηχτος χυλος.
Αφηνουμε στο ψυγειο για 30 λεπτα να ξεκουραστει.

Για την γεμιση,σωταρουμε τα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα μαζι με την πιπερια ψιλοκομμενη σε λιγο ελαιολαδο μεχρι να ροδισουν.Ριχνουμε τον κιμα κοτοπουλου και ανακατευουμε συνεχως για να μην μας πιασει.Συμπληρωνουμε το υπολοιπο ελαιολαδο,χαμηλωνουμε την ενταση της φωτιας και αφηνουμε για 5 λεπτα.Κατοπιν σβηνουμε με νερο τοσο οσο να καλυψει τον κιμα.Αφηνουμε να βρασει για περιπου 15 λεπτα και μολις τραβηξει ολα τα υγρα, αποσυρουμε εντελως απο την φωτια.Αφηνουμε να κρυωσει περιπου 45 λεπτα.

Μολις κρυωσει ο κιμας τον ανακατευουμε με τον χυλο που εχουμε στο ψυγειο (πρεπει να εχει κρυωσει ο κιμας).Στη συνεχεια ριχνουμε λιγο φρεσκο βουτυρο σε ενα τηγανι και με μια κουταλα ριχνουμε μικρες ποσοτητες.Ψηνουμε σε χαμηλη ενταση και μολις παρουν χρωμα τα γυριζουμε!
Μολις παρουν χρωμα και απο τις δυο πλευρες ειμαστε ετοιμοι!!!




ΧΡΗΣΙΜΑκοτοπουλο Pancake

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις