Χειροποιητες χυλοπιτες με αποξηραμενα μανιταρια

Μια συνταγή βγαλμένη απο την παράδοση της χώρας μας.Μανιτάρια απο τα Γρεβενά και χυλοπίτες απο το Πολύκαστρο Κιλκίς.
Μυρωδιές που θυμίζουν χωριό,σόμπα και την θαλπωρή της εξοχής.




Υλικά

40γρ.αποξηραμένα μανιτάρια
400γρ. χυλοπίτες
3 κόκκινες πιπεριές ψητές
70γρ. μανιτάρια champion
1 μεγάλο κρεμμύδι
χοντρό αλάτι
ρίγανη,πιπέρι






Εκτέλεση



Βράζουμε για αρχή τις χυλοπίτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 6-7 λεπτά.
Ζεσταίνουμε νερό και μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια για περίπου 5 λεπτά
 - ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ -

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε ελαιόλαδο.Ρίχνουμε τις ψητες πιπεριές αφου τις κόψουμε σε μικρά κομμάτια.
Στη συνέχεια βάζουμε τα μουλιασμένα μανιτάρια αφου τα στραγγίσαμε,μαζί με τα φρέσκα τα οποία κόψαμε σε φέτες.Μόλις τσιγαριστούν σβήνουμε με το νερό που μουλιάσαμε τα μανιτάρια.
Αφήνουμε να βράσουν για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τις χυλοπίτες.
























Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις